Yemen, Mocca Matari – Kaffe Deluxe

kr. 94,00

Kaffe Deluxe er Kaffetørstigs serie af eksklusive special kaffe. Det er kaffe fra øverste hylde. Det er kaffe til dem der vil prøve det ekstraordinære. Det er kaffe der smager ekstraordinært godt. Det er Deluxe !

Yemen, Mocca Matari
Marcipan, blåbær, chokolade, cremet krop og et væld af vilde historier, er hvad denne vanvittige flotte espresso byder på.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Kaffe Deluxe er Kaffetørstigs serie af eksklusive special kaffe. Det er kaffe fra øverste hylde. Det er kaffe til dem der vil prøve det ekstraordinære. Det er kaffe der smager ekstraordinært godt. Det er Deluxe !

Syrlige banditter og smarte bananer. Når snakken falder på lysristede espressoer, er de første indslag ofte at det er sådan en omgang citronsyre de kun drikker på de smarte cafeer i de store byer. Men næhhh nej, denne Mokka Matari er med afstand den mest lysristede espresso i vores sortiment, men er den syrlig? Nej, ikke mere end en sød appelsin ved juletid. Hvad den er, er cremet og let i munden. Den folder en sart aroma af abrikos og moden blåbær ud, og den har den klassiske mørke chokolade i såvel mundfylde som i eftersmag. Det er speciality bønner af absolut topkvalitet, og resultatet er så afgjort af utrolig høj, og ikke mindst spændende, kvalitet.

Mocca Matari har rødder i Sayhee, som er en dyb bjergdal i kaffeområdet Bani Matar. Det subtropiske klima og områdets beliggenhed i 1700 meters højde giver idelle forhold til dyrkning af kaffe. Yemen er et land der domineres af tørt klima og ørken, men det der er unikt ved Matar er at de høje bjerge i nærheden, giver mulighed for at vande markerne yderligere, således at man kan kontrollere blomstringen og undgå at kaffeplanterne får “vandstress” under bønneudviklingen. Kaffen samles og eksporteres af “Pearl of Tehama”, som etablerede et netværk af kaffebønder i Matar/Sayhee bestående af ialt 45 landmænd, organiseret under 5 hovedfarme/byer. Hver landsby, kaldet Mahlah, ejes og forvaltes af mellem 3 og 18 husstande, der hver har mellem 200 – 1000 træer at høste fra. Træerne vokser i små klynger, ofte på små terasser, med helt ned til 10 træer pr. klynge/lot.

Anbefalet ratio til denne kaffe er 17 gram kaffe til 43 gram vand. (dobbeltskud)

Antal gram

250 gr, 500 gr, 1000 gr

Vælg formalingsgrad

Hele bønner, Kværnet til espresso, Kværnet til filter, Kværnet til stempel

Indkøbskurv
Colombia, Palmera, Espresso

Kaffetørstigs webshop lukker 30 september 2022.

Min faste leverandør og kafferister flytter til anden adresse og pga travlhed med mit “rigtige” job, har jeg valgt at stoppe mit kaffesalg.

Sidste mulighed for at bestille gennem webshoppen er derfor onsdag d. 28 september.

Tak for alle jeres bestillinger gennem de sidste 2 år.

Mange hilsner

Jane